Timișorenii câștigă finala mică a Balkan Cup XI la Sunny BeachCea de-a XI-a ediție a Cupei Balcanice la minifotbal prin ochii inimoșilor organizatori de la sud de Dunăre, a ospitalierelor gazde din Bulgaria. Fotografii și notițe de pe marginea tradiționalei reuniuni din țara vecină, în vara aceasta la Sunny Beach, unde timișorenii au câștigat finala mică, obținând medaliile de bronz.


Douăzeci și patru de echipe nu numai din Bulgaria, ci și din zona balcanică, au concurat la Sunny Beach în competiția internațională de minifotbal „Vambos Balkan Cup XI 2021”, oferind un spectacol fotbalistic extraordinar în două zile.

Organizatorii de la Vambos și Stadionul Nessebar au oferit concurenților condiții și organizare excelente. Competiția s-a desfășurat cu campionii din toate orașele importante din Bulgaria, România și Serbia.

Sâmbătă, în finală, românii de la echipa Stranierii au obținut o victorie categorică cu 3-0 asupra lui FC Burgas și implicit cupa, asigurându-și astfel participarea gratuită la prestigiosul turneu balcanic „Cupa Balcani XII Sofia (2022)”. Stranierii din Cluj, campioni din 2020 la turneul local Vambos Cluj-Napoca, și-au zdrobit adversarul în mod convingător, arătând un joc cu siguranță mai bun.

Ceea ce a adus nou acest sezon ține de faptul că primele 16 echipe s-au calificat pentru marele trofeu iar următoarele 8 au jucat în playout. În ciuda temperaturilor fierbinți din weekend, toate echipele s-au descurcat excelent.

Sferturile de finală s-au disputat intre românii ieșeni de la FC Păcurari si campionii de anul trecut, clujenii de la HNH Cluj 1919. Meciul a fost destul de tensionat, încheindu-se 0-0 în timpul regulat, iar după penalty-uri 3-2 pentru FC Păcurari. Următoarea dispută, din nou pe muchie de cuțit, CSS Timișoara și Paradise Belgrad încheind 1-1 iar la penalty-uri sârbii ratând iar astfel au fost eliminați cu 9-8.

Stranierii au dominat si meciul următor, învingându-i cu 2-1 pe campionii de la Plovdiv-Boca. FC Burgas a avut un meci dificil si a câștigat cu 3:1 contra vecinilor de la nord, FC Clabucet Cluj.

FC Burgas s-a bucurat de sprijinul incredibil al managerului Konstantin Shterionov, care poate le-a dat și mai multă putere să-i învingă pe românii de la CSS Timișoara cu 2-0. Următoarea bătălie semifinală a avut loc între FC Pacurari și Stranierii. Un meci egal și tensionat care ne ține în suspans până la final. S-a încheiat 1-1 in timpul regulamentar iar la penalty-uri Stranierii au ajuns in finala.

Totul era deja clar. FC Burgas și Stranierii se vor întâlni în marea finală. Stranierii au arătat mai mult entuziasm, fără a înscrie însă niciun dar bucurându-se de râvnitul 3-0. Așa s0a scris istoria Cupei Balcanilor Vambos din vara lui 2021…

Finala mică a fost jucată de CSS-ul lui Dorian Bărbulescu și FC Pacurari, condusă de Marius Pădure. Un meci aprig disputat, după care, cu o mică doză de noroc, CSS Timișoara a obținut locul 3 cu o victorie cu 9-8.

Clasamentul final în Cupa Balcani XI – Cupa Campionilor 2021:

  1. Stranierii (Cluj-Napoca / România)
  2. FC Burgas (Burgas / Bulgaria)
  3. CSS (Timișoara / România)
  4. FC Păcurari (Iași / România)

În Playout, Inter Studen’s City a obținut la rândul ei victoria cu 2-0 asupra celor de la Youth Sofia în semifinale, iar Hurricane a obținut o victorie cu 4-2 asupra Gorubso.

Finala a opus echipa lui Mario Petrov, Inter Studen’s City, și „Uraganele” lui Eric Iliev, fluierul final al arbitrului consemnând un scor detașat, 5-1 pentru Hurricane.

”Vă exprimăm sincere mulțumiri tuturor celor care ați ales din nou Cupa Balcanilor Vambos și ați arătat că fotbalul poate învinge totul! Am spus-o de multe ori, dar fără voi, nu am fi ceea ce suntem astăzi! Mulțumiri speciale Cohones Brewery, Derma Gold, Sesame, THE BOUNCE CLUB, Motion Sports, Tiara Beach, Ivanova Mehana, Club Eleven Sofia, Hotel Condor, Pizza Siciliana, Vambos. Mulțumim tuturor participanților și așteptăm cu nerăbdare să ne revedem la Cupa Balcani XII – Sofia 2022”, au spus organizatorii bulgari.