Numarul minim de jucatori in lotul echipei este de 8 iar numarul maxim 20Au dreptul sa participe doar jucatorii care sunt in stare corespunzatoare din punct de vedere psihic si fizic.
Jucatorii, antrenorii, managerii sau suporterii nu au dreptul sa patrunda in incinta cu obiecte ascuțite și periculoase care prezintă un pericol pentru alți jucători.Se poate patrunde in incinta terenului doar cu acordul managerului echipei si încălțăminte adecvata (crampoane de cauciuc scurt - până la 0,5 cm). Nu se accepta jucatori cu crampoane metalice, plastice sau crampoane lungi de cauciuc.
Inainte de fiecare meci căpitanii aleg poarta si mingea prin tragere la sorti.
Meciurile se joaca in timpul saptamanii sau sambata si duminica conform orelor libere la terenurile partenere si conform periadelor alocate pentru fiecare competitie. Dacă un meci este amânat din orice motiv organizatorii/Managerii celor doua echipe vor stabili de comun acord reprogramarea acestuia. O echipa nu are dreptul sa amane mai mult de 2 meciuri cu excepția cazului in care prezinta motive absolut temeinice administratorii siteului , care pot lua orice decizie vor considera necesar.In meciurile din sezonul regulat, inainte de fazele eliminatorii, se poate solicita ajutor altor echipe/jucatori in cazul ca nu aveti jucatori suficienti pentru jucarea meciului.Se joaca in formatul 5+1 jucatori (5 jucatori de camp + 1 portar).
In fazele eliminatorii inainte de începerea fiecărui meci Arbitrul, delegatul, organizatorii și capitanii pot sa ceara verificarea echipelor. Fiecare jucător trebuie să aibă un document de identitate pentru a i se permite să joace.
Delegatul si arbitrul verifica echipamentul, ghetele si daca sunt obiecte periculoase la fiecare jucator.
Jucatorul care are la el obiecte periculoase si nu accepta sa le dea jos cand i se cere din partea oficialilor (Arbitru, delegat si organizator) nu va fi admis în meci.
Excepții fac elementele care nu pot fi eliminate. Delegatul, Arbitrul și organizatorii vor evalua care obiecte nu pot fi eliminate.
Arbitrul meciului hotareste care din obiecte sunt periculoase si care nu.
Delegatul / Arbotrul are dreptul sa nu lase un jucător sa joace in meci în următoarele cazuri:
Schimbari - nu exista restrictii privitoare numarul de schimbari in cadrul unui meci.
Schimbarii se fac doar cand jocul e oprit si doar cu acordul Arbitrului:
Este interzisa realizarea de schimbari pe rand si continuu cu scopul de intrerupere a jocului pentru mentinerea rezultatului. Schimbarea nelimitata este admisa, în scopul de a creste atractivitatea și participarea in meci a tuturor jucatorilor înscriși la echipă, Daca arbitrul cnsidera ca schimbarile se fac in mod abuziv poate decide sa nu permita schimbari suplimentare in echipa respectiva.
Meciul se joaca in 2 reprize a cate 25 de minute. Intre reprizele sunt 5 minute pauza si 5 minute pentru incalzire inainte de meci.
Numarul minim de jucatori pentru inceperea meciului este 4.
Daca una dintre echipele nu se prezinta in 10 minute dupa ora stabilita meciului echipa prezenta este desemnata castigatoare la masa verde (5-0). In cazul in care ambele echipe nu sunt prezente se ridica dreptul acestora de a participa in campionat.
Aruncarea de la margine se face cu piciorul în afara liniei care delimitează sfârșitul lungimei terenului:
La executarea aruncarii de la margine jucatorul din echipa adversa trebuie sapastreze o distanță de cel puțin 2m de minge.Daca se marcheaza gol direct din aruncarea de la margine (fara ca mingea sa atinga pe cineva) golul nu este validat iar se acorda аut pentru echipa adversa.Aruncarea de la margine se executa de la locul unde mingea a parasit terenul sau de la maxim 2 metri de la acest loc. Daca este executata din afara locului permis, se acorda aruncare de la margine pentru echipa adversa.
Nu exista lovituri libere indirecte, excepție fiind următoarea situație: dacă un jucător trimite mingea cu piciorul spre propriul portarul și acesta a prins-o cu mâinile se acorda o lovitură liberă indirectă:
Atunci când se executa lovitura libera directa este nevoie sa se astepte fluierul Arbitrului.Lovitură liberă directă se executa din nou, numai în cazul în care este efectuată inainte de fluierul Arbitrului.
Zidul la lovitura liberă trebuie să fie de cel puțin 3m de minge.
Penalty se executa din locul marcat pe teren după fluierul Arbitrului.
Lovitură de colț se executa de la locul marcat pe teren, iar jucatorii echipei adverse trebuie sa se afle la minim 3 m de locul mingiei.
La executarea аutului de poarta jucătorul advers trebuie să fie la o distant de cel puțin 2 metri in afara careului portarului.
Marcarea unui gol direct din аut este considerat аut de poarta pentru cealaltă echipă.
Este acceptata marcarea unui gol cu mâna de catre portar.
Atunci când mingea a lovit plasa de sus (acoperiș / corp strain) este acordata aruncare de la margine.
Repunerea mingiei in joc de la central terenului este considerate lovitura libera directa si un eventual gol marcat direct din lovitura de incepere este validat.
Alunecarile NU sunt permise.
Avantaj se acorda cu acordul Arbitrului.
Nu se joaca cu offside.
Arbitrul isi poate anula propria decizie daca nu a dat semnal ca jocul sa fie reluat.
Arbitrul are dreptul sa se consulte cu delegatul în situații controversate.
Arbitrul are dreptul sa dea cartonas galben sau rosu in urmatoarele cazuri:
Utilizarea limbajului jignitor sau gesturi obscene la adresa Arbitrului, delegatului, al vreun jucator oponent sau altui reprezentant al organzatorilor.
Discriminare și rasism.
Scuipat sau tentativă de scupat al unui jucător advers sau altei persoane.
Un atac sau tentativă de atac asupra unui jucător advers fara minge se pedepsește cu un cartonaș roșu.Atunci când sunt două sau mai multe încălcări Arbitrul este obligat să pedepsească pe cea mai grava dintre ele.
Pentru situatiile neprevazute în prezentul regulament vor prevala regulile Regulamentului Federatiei Romane de Fotbal privind desfasurarea de meciuri de fotbal.
La oprirea unui meci, rezultatul final este considerat rezultatul in care fost oprit meciul.
In cazul in care o echipa se retrage de pe teren inainte de terminarea meciului va pierde la masa verde (0-5) cu exceptia cazului in care scorul din momentul respectiv este mai avantajos pentru adversar, caz in care se consemneaza rezultatul de pe teren de la momentul respectiv.Fiecare echipa are dreptul sa solicite amanarea unui meci (pana de 2 ori), avertizând organizatorii cel târziu cu două zile înainte de meciul respectiv.
Echipa care nu se prezintă la un meci fără preaviz va fi sancționata cu pierderea acestuia la masa verde si cu avertisment privind excluderea din competitie, aceasta urmand sa plateasca si taxa celeilalte echipe, aferenta respectivului meci.
Jucatorii cu comportament inadecvat/nesportiv nu sunt tolerati și pot fi pedepsiti de organizatori prin suspendare pentru un numar de meciuri sau definitiv dupa caz.
În cazul în care o echipa a încercat sau a utilizat jucător fara drept de joc pierde jocul automat și poate fi exclus din competitie / liga.
La două cartonașe galbene consecutive într-un meci, jucatorul primeste cartonaș roșu, echipa respectiva joacand 5 minute in inferioritate numerica. Dupa aceste 5 minute poate intra o rezerva dar NU jucatorul care a primit rosu (daca nu sunt disponibili jucatori de rezerva echipa penalizata va continua meciul in inferioritate numerica ). In caz de cartonas galben – eliminare provizorie de 2 min (jucatorul iese din joc apoi poate reintra acelasi jucator sau o rezerva).
In cazul in care o echipa întârzie și decaleaza ora programată pentru meciul respectiv se pierde meciul la masa verde cu 5: 0 și va plati o amendă echivalenta cu taxa de teren si arbitru pentru ambele echipe.
La retragerea de pe teren, echipa va pierde automat meciul și va plăti taxa pentru teren si arbitru (dacă este cazul) pentru ambele echipe.
Organizatorii pot sa ia decizia de pierdere la masa verde, rejucarea meciului sau chiar excluderea unei echipe a cărei galerie/al carei suporteri încalcă bunele maniere și disciplina pe teren.
Managerul echipei gazda (care a lansat provocarea) trebuie să faca rezervarea la teren. Dacă este plătita, taxa este împărțita între cele două echipe. Organizatorul al echipei de gazda trebuie să găsească și arbitru pentru meci. Meciul poate avea loc fără prezența unui arbitru în cazul in care competitia este într-un stadiu initial (sezonul regulat) si daca ambele echipe sunt de acord. Nu se poate juca fara arbitru in playoff.
Organizatorii celor doua echipe trebuie să contribuie la buna desfășurare a meciului!
Nu există taxe de înregistrare pe echipa / jucator. Echipele trebuie să plateasca costurile pentru teren și arbitru.
Cazurile care nu sunt descrise in prezentul regulament va fi rezolvat conform deciziei organizatorilor!